NORDISK FLUEFISKER

Fluebindeinstruktør, kamera og fluefiske.

Min sjøørretboks

I løpet av vintern fremover vil jeg legge ut bilder og noen bindebeskrivelser av forskjellige sjøørretfluer jeg skal fiske med. Vinterene fremover kommer til å bli utrolig spennende og kalde etter jakten på sjøørreten.

Klympen.

Klympen.

IMG_8105

Her er det bare å binde opp noen klympen!

Klympen er en flue jeg har hentet fra Eivind Berulfsens bindevideoer på Youtube. Den skal fungere utrolig godt på grunne leopardbunner der ørreter jakter på mat. Selull-fibrene som er bundet inn i dubbingløkka skal gjøre flua ordentlig “vill” i vannet, og det er umulig for ørreten å ikke se denne flua!

Bindevideo med Eivind Berulfsen.

"Easy Pro Shrimp" in colour tan!

“Easy Pro Shrimp” in colour tan!

Jeg satt en dag å så gjennom ulike bindevideoer på Youtube, og kom over Daniel D. Holm sine Easy Pro Shrimp-reker. Her i et eksempel av tan farge. Rosa farge er også mulig å få kjøpt shrimpshell til. Det er en utrolig artig rekeimitasjon å binde, og denne reka har jeg hørt mange fiskere skryte mye av. Det skal bli utrolig spennende å prøve ut dette fisket i løpet av vinteren.

Vaskebjørn - en flue man må ha i boksen før den blir komplett!

Vaskebjørn – en flue man må ha i boksen før den blir komplett!

Vaskebjørn – en flue du ikke må overse. Vaskebjørn er en utrolig “trigger” flue med sine røde felter bak ved øynene og fremme ved hodet. De spenstige hacklefibrene skal lage et vilt liv og røre i flua idet den trekkes inn mot deg. Det er ikke mange ganger fisken klarer å overse denne flua. Den er et “must-have” i boksen for hele året!

Bindevideo med Eivind Berulfsen. 

CDC-reka.

CDC-reka.

CDC-reka er en utrolig morsom flue å binde. Magic tool og flatbraiden er nytt i fra andre rekeimitasjoner. Jeg binder mine CDC-reker i rosa og lys oransje. Sjekk ut bindevideoen til Eivind Berfulsen noen linjer ned, han forteller mange tips og er behjelpelig med spørsmål, takk til deg Eivind for mange fine bindevideoer!

Trykk her for bindevideo med Eivind Berulfsen.

Toffa´s CDC kutling går utrolig fint i vannet når den er dresset med riktig mengde materialer og øyne! Morsom flue å binde. Denne bindes med Magic Tool, artig verktøy! Den har fått navnet fra “oppfinnern” – Christoffer Løvås, fra Vestlandet. Han har eksperimentert med materialer og funnet en knusende vinner på kutlingimitasjoner.

Toffa´s CDC kutling.

Toffa´s CDC kutling.

Trykk her for bindevideo med Eiving Berulfsen. 

Så kommer vi endelig til den mest attraktive og etterlengtede Pattegrisen. Denne flua bør du prioritere når du velger ut dine fluer. Flua går utolig fint i vannet, dette mye grunnet spey-hackelet. I dette tilfellet har jeg brukt et Whiting Spey Hackle i farge Salmon Pink, som er den originale fargen. Uansett, et must-have i boksen!

Trykk her for bindevideo med Eivind Berulfsen.

IMG_8515

Leave a comment

Information

This entry was posted on December 2, 2013 by in Uncategorized.

Skriv inn email-addressen din nedenfor slik at du kan motta varlser på din email!

Join 6 other subscribers

Følg med på instagram @nordicflyfisher

No Instagram images were found.